Runderstoof met tomaat en venkel

Met 2 venkelknollen en een bakje tomaatjes in de groentetas en een kilo ribstuk in de vriezer, kwam ik al denkend en kokend tot het volgende recept:

1 kilo rinderribstuk
2 uien
2-3 tenen knoflook
1 bakje kleine tomaatjes
2 kleinere of 1 grote venkelknol(len)
Flinke eetlepel ganzevet (of rundervet, roomboter, kokosvet etc.)
Grof grijs zeezout
Versgemalen peper

- Snij het vlees in blokken. Doe ze in een braadpan. Giet er zoveel water op dat het net onderstaat. Breng aan de kook.
- Snij twee uien in ringen en halveer de tomaatjes. Hak de knoflook fijn. Doe ze bij het vlees, met een half eetlepeltje zout en een flinke eetlepel vet. Roer even goed om.
- Als het geheel kookt, zet je vuur (heel) zacht en laat je het vlees minimaal 2,5 heel zachtjes sudderen. Snij ondertussen de venkel in kleine stukjes. Doe ze erbij en laat het geheel dan nog 20-30 minuten zachtjes stoven.
- Proef en voeg eventueel nog zout en versgemalen peper toe

De ui, knoflook en de tomaat lossen zo goed als op. Daardoor bind het vocht iets. Wij aten er alleen groenten bij en lepelden het kookvocht op als was het soep. Geef je er rijst bij of aardappel, dan is het vocht de saus.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar